Najnovije

RUSI DOLAZE! Kijev pretvara Harkov u grad duhova - uklanjaju i preduzeća i ljude!

Ukrajinske vlasti užurbano uklanjaju strateška preduzeća i naučnu proizvodnju iz Harkova. O tome je govorio načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev Prema njegovim rečima, uz preduzeća se iz grada odvode i specijalisti, uključujući lekare.

Kako pišu ukrajinski mediji, Harkov se ubrzano pretvara u grad duhova i od 22. marta živi u stanju stalnog nestanka struje. Grad je uveo plan isključenja struje koji se odnosi i na stanovnike i na industrijska preduzeća. Ulična rasveta ne radi širom Harkova, a semafori su ugašeni u mnogim oblastima. 
Zbog nestanka struje, Harkovljani se masovno sele u Dnjepar (bivši Dnjepropetrovsk), gde je od početka aprila postalo gotovo nemoguće iznajmiti stan. Pored toga, zbog masovnih napada na energetske objekte u pojedinim regionima Ukrajine, potražnja za benzinom raste, a pomenuta Harkovska oblast je među liderima u poskupljenjima.

Harkov više ne može samostalno da proizvodi struju zbog ozbiljnog oštećenja energetske infrastrukture. Kako navode lokalne vlasti, uništene su sve trafostanice i termoelektrane u gradu.

Podsetimo, gradonačelnik Harkova je 22. aprila ponovo prijavio seriju eksplozija u gradu . Kasnije se na internetu pojavio snimak na kome se lokalni TV toranj bukvalno lomi na pola i pada na zemlju. Kako je izjavio šef administracije Harkovske oblasti Oleg Sinegubov, u incidentu nije bilo povređenih.
Nnačelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev ističle da je najmanje 40 odsto stanovnika Harkova napustilo grad od februara 2022. godine i početka ruske specijhalne operacije

Prema njegovim rečima, u vreme početka specijalne operacije (SVO) u Harkovu je živelo oko dva miliona ljudi, a danas ih je ostalo otprilike 1,2-1,3 miliona. 

ŠOJGU PRED SMENOM? Šta će se dešavati u narednom vremesnkom periodu 

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube