Najnovije

GORI CELA UKRAJINA: Žestoki udarci ruske armije, razvaljivanje cele infrastrukture

Ruske trupe nastavile su sa sistematskim udarima na energetsku infrastrukturu Ukrajine, ciljajući objekte za proizvodnju električne energije u više oblasti, saopšteno je iz više izvora.

Dnjepropetrovska oblast: Raketni napadi na termoelektrane

U Dnjepropetrovskoj oblasti, Pridneprovska termoelektrana je pogođena sa najmanje dve rakete. Udari su delimično uništili upravnu zgradu i izazvali požar. Stepen štete još uvek nije poznat, a lokalni stanovnici su prijavili probleme sa električnom energijom i vodosnabdevanjem. Termoelektrana Krivoj Rog takođe je pogođena balističkom raketom, ali objekat nije pretrpeo kritična oštećenja.

Lavovska oblast: Značajna šteta u Dobrotvorskoj termoelektrani

U Lavovskoj oblasti, Dobrotvorska termoelektrana je pogođena sa tri krstareće rakete. Oštećenja su značajna, posebno na turbini, dok je izbio i požar na mestu udara. Zbog prekida u radu generatora, aktivirana je tehnološka zaštita koja je pomogla u izbegavanju daljih oštećenja kotla.

Ivano-Frankovska oblast: Požar u Burštinskoj termoelektrani

Kombinovani napad pogodio je Burštinsku termoelektranu u Ivano-Frankovskoj oblasti. Najveća šteta nastala je na pogonskom agregatu, a požar koji je izbio nije mogao da se obuzda više od tri sata. Očekuju se detaljni izveštaji o stanju objekta.

Černivci: „Kinžal“ raketa pogodila Dnjestarsku hidroelektranu

U oblasti Černivci, hipersonična raketa „Kinžal“ pogodila je Dnjestarsku hidroelektranu, ali bez značajnije štete. Ova elektrana je ključni izvor energije na jugozapadu Ukrajine.

Dodatni udari

Pored navedenih udara, pogođeno je i podzemno skladište gasa Bilče-Volitskoje-Uherskoje, sa oštećenjem opreme za pumpanje gasa i jednog bunara.

Situacija na terenu ostaje nestabilna, a stručnjaci ipak ne žure sa zaključcima o ukupnoj šteti.

VELIKI PRODOR RUSKIH SNAGA: Oslobođeni Novokalinovo i Keramik!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240510054013ea46aca8