Najnovije

DIREKTNO SA PRVE LINIJE FRONTA: Oslobođena Semjonovka u DNR

Oslobođenje još jednog naselja potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane.

Oružane snage Rusije oslobodile su mesto Semjonovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, javlja Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. 

"Jedinice vojne grupacije 'Centar' kao rezultat aktivnih napora oslobodile su naselje Semjonovka Donjecke Narodne Republike i porazile formacije 68. pešadijske, 23. i 115. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, formacije 109. brigade teritorijalne odbrane i formacije plaćenika Legije stranaca u blizini naselja Novoaleksandrovka, Arhangeljskoje, Tarasovka i Zavetnoje DNR", navodi se u saopštenju MO RF.

Vojna grupacija "Zapad" poboljšala je svoje pozicije nakon što je uništila živu silu 63. mehanizovane, 57. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine i 5. brigade Nacionalne garde kod nekoliko mesta u DNR, Harkovskoj oblasti i LNR. 

"Južna" vojna grupacija poboljšala je položaj na svojim prednjim pozicijama. Otvorena je vatra na dve brigade Oružanih snaga Ukrajine.  

Jedinice vojne grupe "Istok" uništile su ljudstvo i opremu 72. mehanizovane brigade i 123. brigade teritorijalne odbrane.

Jedinice vojne grupacije "Dnjepar" uništile su živu silu 118. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i 3. brigadu Nacionalne garde Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

Ministarstvo odbrane dodaje i da su artiljerijske i raketne jedinice, zajedno sa operativno-taktičkom avijacijom pogodile i uništile fabriku u kojoj se sklapaju dronovi.

Ukupno za poslednja 24 časa napadnute su ukrajinske jedinice i vojna tehnika u 110. mesta.

Sistemi PVO, s druge strane, oborili su 22 ukrajinska drona, višestruki raketni sistem "Uragan" i vođenu vazdušnu bombu američke proizvodnje JDAM, dodaje MO RF.

RAZORENI NATO PROJEKTILI PADAJU PO RUSKIM POLOŽAJIMA! Izveden brutalan napad, pređene su sve crvene linije! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube