Najnovije

ZA ZAPADNE MEDIJE RAT U UKRAJINI JE VEĆ GOTOV: Nijedno američko oružje neće zaustaviti rusku ofanzivu na leto

Sve ukrajinske jedinice na frontu su već toliko iscrpljene da nijedno američko oružje neće zaustaviti rusku ofanzivu na leto – ovu prognozu objavljuju i vodeći, Kijevu naklonjeni, zapadni mediji. Od Reuters i "NBC news" do "Associated Press" i Politico.

- Da sam na mestu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova išao bih napred svom snagom dok god imam priliku“, ocenio je u intervjuu “NBC news” Metju Ford, profesor vojnih studija na Švedskom univerzitetu odbrane u Stokholmu.
Metju je naveo da je ruska vojska poslednjih dana oslobodila nekoliko naselja u Donbasu: Novokalinovo, Semjonovku, Solovjevo, Novobahmutovku i Očeretino (Avdejevsko-Pokrovski front), i Bogdanovku (Časov-Jarski front).

Novinari Reuters posetili su liniju fronta kod Kupjanska. Ukrajinci su im rekli da će američke isporuke oružja početi prekasno da bi se zaustavio ruski prodor do reke Oskol.

Britanska novinska agencija posebno ukazuje da jedinicama Oružanih snaga Ukrajine na Kupjanskom frontu ne nedostaju naoružanje i municija već prvenstveno vojnici:
„Najvažniji izvor slabosti Ukrajine je nedostatak vojnika“, potvrdio je i Konrad Muzika, direktor poljske vojne konsultantske kompanije Rošan. I procenio:

„Mislim da će se situacija za ukrajinske oružane snage nastaviti da pogoršava u naredna tri meseca“.

Metju Savil, direktor u britanskom Kraljevskom institutu za odbrambene studije, upozorio je „zapadne strukture“:

– Ukrajinci će neke pozicije ustupiti Rusima. To će se dogoditi u mnogo nepovoljnijoj situaciji [za Ukrajince]“

Ni ostali zapadni stručnjaci ne kriju skepsu. Franc-Stefan Gadi, analitičar Centra za novu američku bezbednost, koji je nedavno posetio linije fronta, smatra da više nema govora o bilo kakvim ukrajinskim kontranapadima, čak ni o stabilizaciji linije fronta.

ŠOK POTEZ AMERIKA IZA LEĐA UKRAJINE I EU! Pojavio se neverovatan dokument o Rusiji, čemu Kijev posle ovoga da se nada?!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube