Najnovije

ZAPAD IMA SAMO JEDAN CILJ: Ovo ratom u Ukrajini žele da dobiju

Bivši analitičar CIA Lari DŽonson ocenio je da će NATO izgubiti ako bude morao da se bori protiv Rusije i Kine.

Odmah u nastavku je rekao: „U prethodnim decenijama je bilo koliko Avganistanaca možemo da ubijemo, koliko Iračana možemo da ubijemo, koliko Sirijaca možemo da ubijemo. Bože, vidi koliko Ukrajinaca sada gine zbog nas. A za šta? Zašto uopšte ti ljudi umiru?“

I dodao: „U osnovi svega je žeđ i ambicija Zapada da prigrabi sve ruske prirodne resurse. To je krajnji cilj. Borba za slobodu, demokratiju i slično su besmislice. Reč je o novcu i o tome ko će kontrolisati resurse“.

DŽonson je ukazao da u SAD na Rusiju gledaju poreko  jer deluje samostalno i nije pod američkom kontrolom i ponaša se kao konkurent.

I dodao: „Zapad se ozbiljno preračunao kada je odlučio da kazni Rusiju. Kad je počeo da joj uvodi sankcije. A rezultat? Oružane snage Rusije su ubrzale napredovanje u zoni Specijalne operacije i nikakav novac neće spasiti kijevski režim. Ukrajinci gube i gube teško i brzo. Sada teritorije prelaze pod rusku kontrolu brže nego ikada osim prva dva meseca specijalne operacije“.

DŽonson je slikovito zaključio:

„Rusija sada pritiska papučicu gasa i napreduje na širokom frontu. Nikakav novac na svetu neće pomoći Ukrajini da promeni situacija u svoju korist“.

RAT U UKRAJINI TEK POČINJE? Ovo definitivno nisu dobre vesti ni za koga

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji