Najnovije

NE MOGU VIŠE NI DA POBEGNU: Tenk američke prozivodnje odlete u vazduh ponovo

Svega nedelju dana nakon izjave pojedinih američkih zvaničnika da je "Ukrajina povukla tenkove 'abrams' sa bojnog polja", Oružane snage Ruske Federacije objavile su snimak uništavanja još jednog tenka američke proizvodnje na Avdejevskom pravcu.

Kako se navodi na telegram kanalu, specijalizovanom za vojne teme i SVO, "Arhangel specnaza", poslednji (verovatno sedmi) "abrams" uništen je koordinisanim dejstvom nekoliko jedinica ruske vojske.

Američki tenk je najpre onesposobila posada malogabaritnog drona, opremljenog kumulativnom granatom, koju čine pripadnici izviđačke čete 228. gardijskog motorizovanog puka.

Nakon imobilisanja tenka, artiljerijska posada borbene grupe "Hrabri" uništila je "abramsa" uz pomoć vođene granate "krasnopolj", dok su pripadnici 24. zasebne gardijske brigade za specijalne namene po oklopnjaku dejstvovali "lansetom".

Snimci i fotografije uništenog tenka američke proizvodnje ubrzo su se pojavili na društvenim mrežama, a nedugo posle toga pojavio se i snimak uništenog borbenog vozila pešadije M2 "bredli".

Kako navodi, "bredli" je poslat na isto mesto najverovatnije kako bi izvukao posadu uništenog tenka, gde ga je sačekala identična sudbina. Budući da su uništeni na Avdejevskom pravcu, jasno je da su u pitanju vozila koja se nalaze u upotrebi "elitne" 47. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Šta sad ovo znači? Šokantna mapa na zvaničnom sajtu NATO!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji