Najnovije

RUSI OTKRILI PRAVI RAZLOG SASTANKA MAKRONA I SI ĐINPINGA! Lider Francuske ima jasnu nameru

Francuski predsednik Emanuel Makron će u pregovorima sa kineskim liderom Si Đinpingom pokušati da se izjednači sa šefovima sila „velikog trougla” koje predstavljaju Kina, SAD i Rusija, izneo je u Telegramu senator Aleksej Puškov.

- Makron prima Sija u Parizu, njegova glavna ambicija je da stane na isti nivo kao i šefovi „velikog trougla” koje predstavljaju Kina, SAD i Rusija dovoljan stepen suvereniteta koji bi joj omogućio da vodi barem autonomnu politiku unutar zapadne alijanse - napisao je Puškov.
Prema njegovom mišljenju, suverenitet Francuske, posmatran pod generalom Šarlom de Golom, žrtvovan je Evropskoj uniji i NATO-u, sa centrom u Sjedinjenim Državama. Istovremeno, malo ljudi veruje Makronovim izjavama da Evropa treba da teži „strateškoj autonomiji“, videći kako se EU i sama Francuska podređuju interesima Vašingtona, dodao je on.

- Ne možete tvrditi da je liderstvo davanjem vođstva drugima, a njegov pokušaj da ubedi Peking da promeni svoj pristup Rusiji nije uspeo Vašington i Berlin, neće ići ni u Parizu - zaključio je senator.

Si Đinping je u nedelju doputovao u Francusku, gde će ostati do srede. Kineski lider će razgovarati sa predsednikom Emanuelom Makronom, planirano je da se sastane i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koja, prema rečima portparola EK Erika Mamera, namerava da se pridruži dijalogu dvojice lidera u Parizu.
Sadašnja poseta je bila prva poseta Si Đinpinga Francuskoj u poslednjih pet godina i, kako su rekli saradnici francuskgo lidera, „podudara se sa 60. godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i prati posetu predsednika Republike u Peking u aprilu 2023. U okviru svoje evropske turneje, koja će trajati do 10. maja, Si Đinping će posetiti i Srbiju i Mađarsku.

DOK RUSIJA RAZARA NA FRONTU, UKRAJINA RADI OVO? Saveznici Moskve objavili šokantne vesti!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube