Najnovije

PRVI OKRŠAJ RUSKIH I FRANCUSKIH TRUPA! Legija stranaca hitno poslata na najžešći deo fronta!

Ruski padobranci su ušli u borbu sa francuskim i nemačkim plaćenicima u oblasti Časov Jar. Ovo je objavio Telegram kanal „Vinged“.

Kako prenosi kanal, pretpostavlja se da su se ruski borci prvi put sreli u borbi sa predstavnicima francuske Legije stranaca.
Napominje se da je prvobitno planirano da se ova jedinica koristi za odbranu Slavjanska, ali je prebačena u Časov Jar, gde se situacija za Oružane snage Ukrajine svakim danom pogoršava.

Ostali detalji incidenta još nisu saopšteni.

„Vojna hronika”, pak, dodaje da je držanje Časov Jara glavni zadatak za Oružane snage Ukrajine i brojne NATO snage koje im aktivno pomažu.
Ranije je bivši pomoćnik zamenika sekretara za odbranu Stiven Brajan tvrdio da su vojnici Francuske Legije stranaca stigli da podrže 54. odvojenu mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku, kojeg privremeno kontrolišu kijevske vlasti.

- Oni su regrutovani iz 3. pešadijskog puka, koji je jedna od glavnih jedinica Francuske Legije stranaca - primetio je on.

Prva grupa legionara, prema Brajanu, bila je oko 100 ljudi.

Podsetimo, Oružane snage Rusije su 15. aprila napale položaje plaćenika iz Francuske u Slavjansku. Prema dostupnim podacima, poginulo je oko 60 ljudi.

Legija stranaca je vojna jedinica koja je deo francuskih kopnenih snaga i sastavljena je prvenstveno od stranaca. Legija je formirana 1831. godine kao jedinica namenjena za učešće u vojnim operacijama isključivo van zemlje.

FSB PRIVEO RUSA! Po naređenju Ukrajine planirao dizanje u vazduh zgrada suda (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube