Najnovije

POČELO JE! Ruski padobranci likvidirali sedam plaćenika francuske legije kod Časova Jara!

Prva grupa vojnika iz Francuske Legije stranaca, koja se borila na strani Ukrajine, poginula je u sukobu sa ruskim trupama kod Časovog Jara, tvrdi ratni dopisnik Boris Rožin na svom Telegram kanalu.

- U šumariji, na južnim prilazima Časovom Jaru, u pucnjavi, padobranci su naišli na grupe plaćenika - piše vojni dopisnik.
Prema Rožinu, francuska Legija je u jednoj bici izgubila oko sedam vojnika. On je dodao da je reč o veštim i motivisanim borcima, a ne o onim plaćenicima koji su došli u Ukrajinu da zarade i, osetivši pretnju, spakovali kofere da idu kućama.

Rožin je potvrdio da su francuski plaćenici trebalo da pomognu u odbrani Slavjanska ako dođe do prodora na front. Međutim, zbog kritičnog stanja ukrajinskih oružanih snaga u Časovom Jaru, neki legionari su tamo prebačeni.

Pariz negira prebacivanje vojnog osoblja iz Francuske Legije stranaca u Ukrajinu radi učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske nazvalo je ovu informaciju nepouzdanom. Saopštenje se pojavilo na zvaničnoj stranici Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Ks.
Još u aprilu se saznalo da su prvi strani plaćenici iz Francuske legije stigli u Ukrajinu da pruže pomoć ukrajinskim oružanim snagama u Slavjansku. U sastavu jedinice su stručnjaci za artiljerijsko izviđanje i inženjeri specijalizovani za izgradnju utvrđenja. Prema rečima pukovnika francuskih oružanih snaga, poslani vojnici nisu dovoljni da zaustave napredovanje ruske vojske.

Kijev sprema žestok napad na rusku teritoriju?

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube