Најновије

КАКВА ШАМАРЧИНА ИЛОНА МАСКА: Тачно је, Америка је ојачала Русију

Руска економија расте брже од било које економије Г7. Она цвета, а санкцијама су сломљене економије наших европских савезника, рекао је амерички инвеститор Дејвид Сакс, са чиме се сложио и власник Икса

Амерички милијардер Илон Маск подржао је став инвеститора Дејвида Сакса да су покушаји Вашингтона да ослаби Русију имали обрнути ефекат, те да је у стварности Русија само ојачала.   

"Учинили смо руску војску јачом, већа је него што је била раније, производи далеко више наоружања, индустријска база је повећана. Осим тога, њихово оружје је сада тестирано и ојачано у борби, посебно против западног оружја", рекао је Сакс у интервјуу на Иксу.  

Маск је изјаву инвеститора прокоментарисао са: "Нажалост, ово је истина."

Сакс је навео да је Бајден руску војску учинио "много страшнијом". У међувремену,  залихе САД су "исцрпљене и издубљене".   

"Економске санкције Русији су још једна велика погрешна процена Бајденове политике", сматра Сакс и објашњава да је идеја да се Русија "сломи" санкцијама била заблуда јер се економија земље стабилизовала и 2023. године чак надмашила економије Г7. 

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ КОД КУПЈАНСКА У СТРАХУ: Боје се народа, сарађују са Русима, хоће да их отрују

"Руска економија расте брже од било које економије Г7. Она цвета, а санкцијама су сломљене економије наших европских савезника", рекао је он.

Сакс је критиковао Бајденову тврдњу да ће САД "помоћи да се олакша патња Украјинаца", наводећи је подршка Вашингтона "том прокси рату и спремност Америке да се боре до последњег Украјинца довела до хуманитарне катастрофе".

Драма у Кијеву! Елитне украјинске јединице спремају пуч: Скинимо зеленог пацова, поставимо Залужног!

Ово није први пут да су Маск и Сакс сложили по питању спољнополитичких питања. Раније овог месеца, Маск је подржао Саксову изјаву да се НАТО "суочио са егзистенцијалном кризом" након распада Совјетског Савеза, те да је одлучио да се прошири како би попунио празнину.

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube