Најновије

УЖАС У ДОЊЕЦКУ: Бомбардоване болница и црква, троје мртвих!

ДОЊЕЦК - Три особе су погинуле, а шест је повређено када је током вечерње службе граната погодила цркву Светог Јована Кронштатског у Доњецку, саопштила је локална епархија.
Бомбардована болница у Доњецку (Твитер)

Бомбардована болница у Доњецку (Твитер)

Како је наведено, граната је потпуно уништила цркву, где су се верници окупили на целовечерњој служби. Граната је погодила кров цркве, зидови су се обрушили и пали на вернике. Повређени су свештеник, његова супруга и четворо верника који су превезени у болницу, пренела је агенција Итар-Тас.
Прочитајте још:Снаге самоодбране ДНР настављају уличне борбе за Иловајск са украјинском армијом, почео и напад на Северодоњецк!Меркелова прети Русији новим санкцијама!
У саопштењу локалне парохије се наводи да су друге гранате погодиле зграду болнице и да су две особе погинуле, а да има доста рањених. Болница у центру Доњецка погођена је јутрос у бомбардовању, преноси Франс прес на лицу места и додаје да није било жртава. Неколико лекара из болнице Калинина потврдило је АФП-у да није било ни жртава ни повређених у ваздушном нападу. У бомбардовању је погођена мртвачница и још две зграде болнице, одакле су евакуисани пацијенти. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА