Најновије

Атентат на Захарченка!

У Доњецку је данас дошло до покушаја атентата на премијера ДНР Александра Захарченка који је истовремено - по функцији - и главнокомандујући Армијом ДНР.

Александар Захарченко (Фото: Новороссиа)

Александар Захарченко (Фото: Новороссиа)

Захарченко је остао неповређен. Испаљено је више метака. Како је објаснио Сергеј Кавтарадзе, члан Савета безбедности ДНР, један је прошао кроз ветробранско стакло и ранио Захарченковог возача.

Он је одбио да открије где се напад догодио. Још се не зна ни ко стоји иза овог неуспелог атентата, али је логично престпоставити да је то - кијевска хунта.

Захарченко је на месту премијера 8. августа наследио Александра Бородаја.

Рођен је у Донбасу. Био је један од најуспешнијих војних команданата Новоросије. Чим је преузео руковођење „ратном владом“ Доњецке Републике, објавио је:

„Морамо хитно формирати праву армију. Морамо имати јединствено командовање. Морамо победити на фронту“. Пре два и по месеца у Доњецку је био дигнут у ваздух аутомобил тадашњег председника парламента ФНР Дениса Пушиљина.

Прочитајте и:Захарченко: Руски добровољци помажу, као што су помагали и у Србији!Захарченко објавио: до сад смо били народна војска, од данас смо Армија Доњецке Народне Републике”.Захарченко: Од јутрос смо заробили преко 1000 украјинских војника

Извор: Факти, Руска Газета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА