Najnovije

Atentat na Zaharčenka!

U Donjecku je danas došlo do pokušaja atentata na premijera DNR Aleksandra Zaharčenka koji je istovremeno - po funkciji - i glavnokomandujući Armijom DNR.

Aleksandar Zaharčenko (Foto: Novorossia)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: Novorossia)

Zaharčenko je ostao nepovređen. Ispaljeno je više metaka. Kako je objasnio Sergej Kavtaradze, član Saveta bezbednosti DNR, jedan je prošao kroz vetrobransko staklo i ranio Zaharčenkovog vozača.

On je odbio da otkrije gde se napad dogodio. Još se ne zna ni ko stoji iza ovog neuspelog atentata, ali je logično prestpostaviti da je to - kijevska hunta.

Zaharčenko je na mestu premijera 8. avgusta nasledio Aleksandra Borodaja.

Rođen je u Donbasu. Bio je jedan od najuspešnijih vojnih komandanata Novorosije. Čim je preuzeo rukovođenje „ratnom vladom“ Donjecke Republike, objavio je:

„Moramo hitno formirati pravu armiju. Moramo imati jedinstveno komandovanje. Moramo pobediti na frontu“. Pre dva i po meseca u Donjecku je bio dignut u vazduh automobil tadašnjeg predsednika parlamenta FNR Denisa Pušiljina.

Pročitajte i:Zaharčenko: Ruski dobrovoljci pomažu, kao što su pomagali i u Srbiji!Zaharčenko objavio: do sad smo bili narodna vojska, od danas smo Armija Donjecke Narodne Republike”.Zaharčenko: Od jutros smo zarobili preko 1000 ukrajinskih vojnika

Izvor: Fakti, Ruska Gazeta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA