Најновије

Ђорђевић: Нема тог новца који ме може одвојити од Србије!

Тренер Олимпијакоса Јоргос Барцокас поднео је оставку дан после пораза од Панатинаикоса у Купу Грчке, а на листи његових потенцијалних наследника нашло се и име селектора Србије Александра Ђорђевића, уз домаће стручњаке Фоциса Кацикариса и Јаниса Сферопулоса. Међутим, само неколико сати касније креатор подвига на Светском првенству у Шпанији изјавио је да није вољан ни да разговара о могућој понуди атинских „црвених“. Разлоге није морао ни да појашњава - уговор са КС Србије до Олимпијских игара у Рију 2016. и огромна жеља да настави оно што је започео на недавно завршеном Мундобаскету.
Саша Ђорђевић (принтскрин Јутјуб)

Саша Ђорђевић (принтскрин Јутјуб)

Тренер Олимпијакоса Јоргос Барцокас поднео је оставку дан после пораза од Панатинаикоса у Купу Грчке, а на листи његових потенцијалних наследника нашло се и име селектора Србије Александра Ђорђевића, уз домаће стручњаке Фоциса Кацикариса и Јаниса Сферопулоса. Међутим, само неколико сати касније креатор подвига на Светском првенству у Шпанији изјавио је да није вољан ни да разговара о могућој понуди атинских „црвених“. Разлоге није морао ни да појашњава - уговор са КС Србије до Олимпијских игара у Рију 2016. и огромна жеља да настави оно што је започео на недавно завршеном Мундобаскету. - Нисам на тржишту од пре осам месеци, када сам преузео репрезентацију Србије. Од тада ме ниједан други посао не интересује, без обзира на новац и привилегије које из тога могу проистећи. У државном тиму нас чека озбиљан рад, како бисмо на следећем Европском првенству потврдили резултат постигнут у Шпанији. Циљ је освајање медаље и пласман на Олимпијске игре у Бразилу. Не желим да искористим освојену медаљу на Светском првенству за посао у клубу. У мом схватању професионализма и односа према обавезама, то се не ради. Таква могућност не постоји. Занима ме само репрезентација Србије, јер сам се њој обавезао - изјавио је Александар Ђорђевић, који је још пре првог позива браће Ангелопулос, власника Олимпијакоса, јасно ставио до знања да њихова, по незваничним информацијама, тренутно највећа жеља, неће бити остварена и пре него што су узели телефон у руке. Друга је био још једна селектор, али Грчке - Фоцис Кацикарис. Он има чврст уговор са тамошњим националним савезом, а с обзиром на то да већ годинама траје нетрпељивост између прво човека федерације Јоргоса Василакопулоса и челника Олмпијакоса, „црвени“ су ставили до знања Кацикарису да би могао да седне на њихову тренерску клупу, једино ако напусти репрезентацију, што је у овом моменту немогуће. Док атински гигант не пронађе адекватну замену за Барцокаса, који је као наследник Душана Ивковића поновио његов успех и донео Олимпијакосу трећу евролигашку титулу, екипу ће водити један Србин - клупска легенда Милан Томић.
Прочитајте још:Ђоковић изгубио од Федерера у полуфиналу ШангаjаТуча између Хрвата и Бугара пре квалификационе утакмице!
Следећа двојица на листи кандидата су Крис Флеминг, који је за шест година са Бамбергом освојио по четири националне титуле и купа, и селектор Француске Венсан Коле. Како сада ствари стоје, и амерички стручњак би могао да буде недодирљив, јер на столу има понуду националне федерације Немачке за преузимање тамошње репрезентације, а остаје питање да ли би Француз могао да изађе из уговора са тамошњом федерацијом, односно да ли би Олимпијакос желео да он седи на две столице истовремено. Грчка јавност пак Барцокосовог наследника тражи у својим сународницима, доскорашњем тренеру Паниониоса, Јанису Сферопулосу, и Илијасу Зуросу, чије је последње радно место била клупа Жалгириса, с које је „пао“ након прошлогодишњег лошег старта. Једно је засад сигурно: Олимпијакос, који „из прве“ није успео да ангажује једног селектора Србије, односно Грчке, неће журити са одлуком. На крају, није искључено да Милан Томић добије решење о заснивању „сталног радног односа“ на месту првог тренера атинског клуба. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА