Najnovije

Đorđević: Nema tog novca koji me može odvojiti od Srbije!

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas podneo je ostavku dan posle poraza od Panatinaikosa u Kupu Grčke, a na listi njegovih potencijalnih naslednika našlo se i ime selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, uz domaće stručnjake Focisa Kacikarisa i Janisa Sferopulosa. Međutim, samo nekoliko sati kasnije kreator podviga na Svetskom prvenstvu u Španiji izjavio je da nije voljan ni da razgovara o mogućoj ponudi atinskih „crvenih“. Razloge nije morao ni da pojašnjava - ugovor sa KS Srbije do Olimpijskih igara u Riju 2016. i ogromna želja da nastavi ono što je započeo na nedavno završenom Mundobasketu.
Saša Đorđević (printskrin Jutjub)

Saša Đorđević (printskrin Jutjub)

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas podneo je ostavku dan posle poraza od Panatinaikosa u Kupu Grčke, a na listi njegovih potencijalnih naslednika našlo se i ime selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, uz domaće stručnjake Focisa Kacikarisa i Janisa Sferopulosa. Međutim, samo nekoliko sati kasnije kreator podviga na Svetskom prvenstvu u Španiji izjavio je da nije voljan ni da razgovara o mogućoj ponudi atinskih „crvenih“. Razloge nije morao ni da pojašnjava - ugovor sa KS Srbije do Olimpijskih igara u Riju 2016. i ogromna želja da nastavi ono što je započeo na nedavno završenom Mundobasketu. - Nisam na tržištu od pre osam meseci, kada sam preuzeo reprezentaciju Srbije. Od tada me nijedan drugi posao ne interesuje, bez obzira na novac i privilegije koje iz toga mogu proisteći. U državnom timu nas čeka ozbiljan rad, kako bismo na sledećem Evropskom prvenstvu potvrdili rezultat postignut u Španiji. Cilj je osvajanje medalje i plasman na Olimpijske igre u Brazilu. Ne želim da iskoristim osvojenu medalju na Svetskom prvenstvu za posao u klubu. U mom shvatanju profesionalizma i odnosa prema obavezama, to se ne radi. Takva mogućnost ne postoji. Zanima me samo reprezentacija Srbije, jer sam se njoj obavezao - izjavio je Aleksandar Đorđević, koji je još pre prvog poziva braće Angelopulos, vlasnika Olimpijakosa, jasno stavio do znanja da njihova, po nezvaničnim informacijama, trenutno najveća želja, neće biti ostvarena i pre nego što su uzeli telefon u ruke. Druga je bio još jedna selektor, ali Grčke - Focis Kacikaris. On ima čvrst ugovor sa tamošnjim nacionalnim savezom, a s obzirom na to da već godinama traje netrpeljivost između prvo čoveka federacije Jorgosa Vasilakopulosa i čelnika Olmpijakosa, „crveni“ su stavili do znanja Kacikarisu da bi mogao da sedne na njihovu trenersku klupu, jedino ako napusti reprezentaciju, što je u ovom momentu nemoguće. Dok atinski gigant ne pronađe adekvatnu zamenu za Barcokasa, koji je kao naslednik Dušana Ivkovića ponovio njegov uspeh i doneo Olimpijakosu treću evroligašku titulu, ekipu će voditi jedan Srbin - klupska legenda Milan Tomić.
Pročitajte još:Đoković izgubio od Federera u polufinalu ŠangajaTuča između Hrvata i Bugara pre kvalifikacione utakmice!
Sledeća dvojica na listi kandidata su Kris Fleming, koji je za šest godina sa Bambergom osvojio po četiri nacionalne titule i kupa, i selektor Francuske Vensan Kole. Kako sada stvari stoje, i američki stručnjak bi mogao da bude nedodirljiv, jer na stolu ima ponudu nacionalne federacije Nemačke za preuzimanje tamošnje reprezentacije, a ostaje pitanje da li bi Francuz mogao da izađe iz ugovora sa tamošnjom federacijom, odnosno da li bi Olimpijakos želeo da on sedi na dve stolice istovremeno. Grčka javnost pak Barcokosovog naslednika traži u svojim sunarodnicima, doskorašnjem treneru Panioniosa, Janisu Sferopulosu, i Ilijasu Zurosu, čije je poslednje radno mesto bila klupa Žalgirisa, s koje je „pao“ nakon prošlogodišnjeg lošeg starta. Jedno je zasad sigurno: Olimpijakos, koji „iz prve“ nije uspeo da angažuje jednog selektora Srbije, odnosno Grčke, neće žuriti sa odlukom. Na kraju, nije isključeno da Milan Tomić dobije rešenje o zasnivanju „stalnog radnog odnosa“ na mestu prvog trenera atinskog kluba. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA