Најновије

Ево за шта УЕФА терети Србију а за шта Албанију и шта су могуће казне!

НИОН - Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је око чега води истрагу поводом инцидената на утакмици репрезентација Србије и Албаније.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

УЕФА је на званичном сајту објавила да је истрага покренута и против Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза Албаније, као по којим тачкама ће УЕФА одлучивати. Против ФС Србије покренута је истрага око паљења и бацања бакљи (члан 16. став 2б и ц Правилника), неприкладног скандирања са трибина (члан 16. став 2х Правилника), улазак навијача на терен (члан 16. став 2а Правилника), лоше организације (став 16. став 1 Правилника) и употребу ласера (члан 16. став 2д Правилника). Против ФС Албаније покренута је истрага због одбијања да се настави са игром (члан 27. став 1 Правилника) и постављања неприкладног транспарента (члан 16. став 2е Правилника). Овај случај ће бити пред дисциплинским органима УЕФА 23. октобра. После свега виђеног на стадиону Партизана јасно је да обе рпрезентације чека казна.
Прочитајте још:

Вокри: Победа Албанији, Србији казна УЕФА!

За одбијање да се изађе на терен казна је обично аутоматско регистровање резултатом 3:0 за противника. Такође је покренута истрага око истицања заставе велике Албаније, што је озбиљан политички инцидент, а УЕФА не дозвољава мешање политике у фудбал. С друге стране, највећи проблем Србије је чињеница да су домаћи навијачи ушли на терен у тренутку када је дошло до кошкања играча две репрезентације. С обзиром на чињеницу да ово није први испад српских навијача Орлови би могли да се суоче са суспензијом домаћег терена или играњем без присуства публике. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА