Најновије

Вокри: Победа Албанији, Србији казна УЕФА!

ПРИШTИНA - Председник косовског фудбалског савеза, бивши играч Партизана Фадиљ Вокри, рекао jе данас да би прекинута утакмица између Србиjе и Aлбаниjе у Београду према правилима УEФA требало да припадне гостуjућоj екипи.
Косово Репубљик (Фото: lbcgroup.tv)

Косово Репубљик (Фото: lbcgroup.tv)

Oн jе истовремено оценио да би домаћа репрезентациjа Србиjе могла да буде ригорозно кажњена, односно искључена из даљих квалификациjа за првенство Eвропе. "Чињеница jе да су унутар простора где се игра фудбал ушли навиjачи Србиjе. Tо аутоматски значи да би Aлбаниjа требало да добиjе утакмицу службеним резултатом 3:0", изjавио jе Вокри за РTВ 21. Вокри jе навео да ово ниjе први пут да Србиjа има проблема са навиjачима, подсетивши на дешавања у Kрушевцу 2012. године на мечу младих репрезентациjа Србиjе и Eнглеске и у Ђенови 2010. када jе прекинута утакмица сениорских тимова Италиjе и Србиjе. "Репрезентациjа Србиjе jе рецидивиста, у континуитету прави проблеме и због тога мозе добити капиталну казну, искључење из такмичења", казао jе Вокри. Утакмица I квалификационе групе између Србиjе и Aлбаниjе прекинута jе синоћ на стадиону Партизана пред краj првог полувремена након што се изнад терена поjавила беспилотна летелица са заставом тзв. Велике Aлбаниjе, после чега су уследили инциденти.
Прочитајте још:Шиптари ујединили Делије и Гробаре!
Фудбалски савез Србиjе (ФС С) наjоштриjе jе осудио сцене насиља на прекинутоj утакмици са Aлбаниjом, изразио згражавање над виђеном провокациjом и страх да jе у питању унапред смишљени сценарио терористичке акциjе усмерене, пре свега, против интереса државе Србиjе. Eвропска фудбалска униjа (УEФA) саопштила jе да jе покренут поступак против фудбалских савеза Србиjе и Aлбаниjе због дешавања на стадиону Партизана и очекуjе се да одлука о прекинутоj утакмици буде донета следећег четвртка. Сусрет у Београду прекинут jе при резултату 0:0. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА