Najnovije

Vokri: Pobeda Albaniji, Srbiji kazna UEFA!

PRIŠTINA - Predsednik kosovskog fudbalskog saveza, bivši igrač Partizana Fadilj Vokri, rekao je danas da bi prekinuta utakmica između Srbije i Albanije u Beogradu prema pravilima UEFA trebalo da pripadne gostujućoj ekipi.
Kosovo Republjik (Foto: lbcgroup.tv)

Kosovo Republjik (Foto: lbcgroup.tv)

On je istovremeno ocenio da bi domaća reprezentacija Srbije mogla da bude rigorozno kažnjena, odnosno isključena iz daljih kvalifikacija za prvenstvo Evrope. "Činjenica je da su unutar prostora gde se igra fudbal ušli navijači Srbije. To automatski znači da bi Albanija trebalo da dobije utakmicu službenim rezultatom 3:0", izjavio je Vokri za RTV 21. Vokri je naveo da ovo nije prvi put da Srbija ima problema sa navijačima, podsetivši na dešavanja u Kruševcu 2012. godine na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske i u Đenovi 2010. kada je prekinuta utakmica seniorskih timova Italije i Srbije. "Reprezentacija Srbije je recidivista, u kontinuitetu pravi probleme i zbog toga moze dobiti kapitalnu kaznu, isključenje iz takmičenja", kazao je Vokri. Utakmica I kvalifikacione grupe između Srbije i Albanije prekinuta je sinoć na stadionu Partizana pred kraj prvog poluvremena nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letelica sa zastavom tzv. Velike Albanije, posle čega su usledili incidenti.
Pročitajte još:Šiptari ujedinili Delije i Grobare!
Fudbalski savez Srbije (FS S) najoštrije je osudio scene nasilja na prekinutoj utakmici sa Albanijom, izrazio zgražavanje nad viđenom provokacijom i strah da je u pitanju unapred smišljeni scenario terorističke akcije usmerene, pre svega, protiv interesa države Srbije. Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je pokrenut postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog dešavanja na stadionu Partizana i očekuje se da odluka o prekinutoj utakmici bude doneta sledećeg četvrtka. Susret u Beogradu prekinut je pri rezultatu 0:0. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA