Најновије

Путин изузетно задовољан парадом српске војске!

БЕОГРАД- Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић изјавио је у четвртак увече да је председник Русије Владимир Путин био "изузетно задовољан" наступом припадника Војске Србије на војној паради "Корак победника" у Београду.
Владимир Путин (фото: РИА)

Владимир Путин (фото: РИА)

"Био је изузетно задовољан оним што су приказали припадници Војске Србије у част великих јубилеја, нашег председника и у његову част", рекао је Диковић гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије (РТС). Он је истакао да ће коначну оцену о успеху параде дати председник Србије Томислав Николић, али да му је он "дао сигнал" да је задовољан, као и министар одбране Братислав Гашић. Према његовим речима, због параде су припадници војске успели да усаврше "вештине и навике које нисмо имали прилике да на овај начин проверимо", а војници су се "коначно уверили у сигурност система и поузданост оружја". "Мислим да највећа добит ове параде јесте то што смо показали велико јединство, велико достојанство и да све оно што се улаже у припаднике Војске Србије није узалуд", нагласио је Диковић.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте како су радикали дочекали Путина!Путинов поклон Србији: Можемо да извеземо 100 хиљада аутомобила у Русију!Путин поновио: Косово је Србија!
Начелник Генералштаба је оценио да споразум о војно-техничкој сарадњи са Руском федерацијом, који је потписан у четвртак, пружа могућности за сарадњу у скоро свим областима одбране и да ће "битно утицати на способности наше војске". Он је додао да су се војници припремали 15 дана, док вежбе за овакву параду обично трају измедју три и пет месеци, и захвалио је градјанима који су по лошем времену присуствовали манифестацији "из љубави према војсци и према Србији". Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА