Најновије

Наставља се осипање ДСС-а

БEOГРAД - Чланови Демократске странке Србиjе Донка Бановић, Mилица Воjић Mарковић, Бранислав Бjелица, Драган Лазић и Mирослав Никчевић напустили су ту странку и наjавили да ће политичко деловање наставити у Државотворном покрету.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

У заjедничком саопштењу за jавност, они су навели да новоизабрано руководство, на челу са Сандом Рашковић Ивић, веома отворено заговара напуштање основних политичких начела странке, укључуjући политику политичке и воjне неутралности по коjоj jе ДСС била jединствена. Наводе и да jе окупљање у блокове са недефинисаним политичким групациjама, дугорочно посматрано, веома штетно по будућност ДСС. - Стварање коалициjе три и по године пре редовних републичких избора показуjе непромишљеност и ограничене амбициjе новог руководства када jе у питању положаj и улога ДСС у њен утицаj у изградњи државе и друштва у будућности, наводе у саопштењу. Бивши функционери ДСС наводе и да jе после напуштања Воjислава Kоштунице и многих других истакнутих чланова, од странке остало само име, а да ће даље политичко деловање, руковођени идеjом политичке неутралности, наставити у Државотворном покрету. Донка Бановић била jе потпредседник ДСС и републички посланик, Mилица Воjић Mарковић републички посланик, Бранислав Бjелица заменик министра за правосуђе, Драган Лазић, савезни и републички посланик а Mирослав Никчевић директор Управе за заштиту животне средине.
Прочитајте још:

ЏУДА: Вучић се добро показао!

Прво протестно вече „Ослободите Шешеља“

Oснивач и дугогодишњи лидер странке Воjислав Kоштуница напустио jе ДСС након избора за председника странке на коjима jе победила Санда Рашковић Ивић, а за њим jе изашао и део бивших функционера странке. Део њих jе наjавио оснивање Државотворног покрета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА