Najnovije

Nastavlja se osipanje DSS-a

BEOGRAD - Članovi Demokratske stranke Srbije Donka Banović, Milica Vojić Marković, Branislav Bjelica, Dragan Lazić i Miroslav Nikčević napustili su tu stranku i najavili da će političko delovanje nastaviti u Državotvornom pokretu.
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

U zajedničkom saopštenju za javnost, oni su naveli da novoizabrano rukovodstvo, na čelu sa Sandom Rašković Ivić, veoma otvoreno zagovara napuštanje osnovnih političkih načela stranke, uključujući politiku političke i vojne neutralnosti po kojoj je DSS bila jedinstvena. Navode i da je okupljanje u blokove sa nedefinisanim političkim grupacijama, dugoročno posmatrano, veoma štetno po budućnost DSS. - Stvaranje koalicije tri i po godine pre redovnih republičkih izbora pokazuje nepromišljenost i ograničene ambicije novog rukovodstva kada je u pitanju položaj i uloga DSS u njen uticaj u izgradnji države i društva u budućnosti, navode u saopštenju. Bivši funkcioneri DSS navode i da je posle napuštanja Vojislava Koštunice i mnogih drugih istaknutih članova, od stranke ostalo samo ime, a da će dalje političko delovanje, rukovođeni idejom političke neutralnosti, nastaviti u Državotvornom pokretu. Donka Banović bila je potpredsednik DSS i republički poslanik, Milica Vojić Marković republički poslanik, Branislav Bjelica zamenik ministra za pravosuđe, Dragan Lazić, savezni i republički poslanik a Miroslav Nikčević direktor Uprave za zaštitu životne sredine.
Pročitajte još:

DŽUDA: Vučić se dobro pokazao!

Prvo protestno veče „Oslobodite Šešelja“

Osnivač i dugogodišnji lider stranke Vojislav Koštunica napustio je DSS nakon izbora za predsednika stranke na kojima je pobedila Sanda Rašković Ivić, a za njim je izašao i deo bivših funkcionera stranke. Deo njih je najavio osnivanje Državotvornog pokreta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA