Најновије

Србија договорила начин посета Београду званичника "Косова"

БРИСЕЛ - Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су делегације Београда и Приштине на данашњем састанку у Бриселу договориле да се посете званичника од 1. децембра договарају преко официра за везу, уместо преко Еулекса.
Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

Ђурић је после петочасовних разговора у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу у оквиру дијалога о нормализацији рекао да су разговори протекли у конструктивној атмосфери и да је њихов главни циљ било олакшање живота људи. "Данас смо уз посредовање Евроске уније разговарали о дебирократизацији живота обичних људи", рекао је Ђурић. "Дотакли смо се теме осигурања моторних возила, јер грађани који прелазе административну линију то веома скупо плаћају", рекао је Ђурић. Према Ђурићевим речима, данас није било речи о формирању Заједнице српских општина, јер ће о томе моћи да се разговара тек након што Косово добије владу.
Прочитајте још:Шешељ: Американци ће рушити Вучића и Николића јер су искоришћена роба!Комесар ЕУ: Србија да уведе санкције Русији!
Осим Ђурића у српској делегацији је и заменик директора Канцеларије за Косово Душан Козарев, официр за везу Владе Србије у Приштини Дејан Павићевић и координатор Управљачког тима за успостављање Заједнице српских општина Љубомир Марић, док је приштинску делгацију предводила потпредседница косовске владе Едита Тахири. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА