Najnovije

Srbija dogovorila način poseta Beogradu zvaničnika "Kosova"

BRISEL - Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su delegacije Beograda i Prištine na današnjem sastanku u Briselu dogovorile da se posete zvaničnika od 1. decembra dogovaraju preko oficira za vezu, umesto preko Euleksa.
Marko Đurić (Foto: JuTjub Skrinšot)

Marko Đurić (Foto: JuTjub Skrinšot)

Đurić je posle petočasovnih razgovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu u okviru dijaloga o normalizaciji rekao da su razgovori protekli u konstruktivnoj atmosferi i da je njihov glavni cilj bilo olakšanje života ljudi. "Danas smo uz posredovanje Evroske unije razgovarali o debirokratizaciji života običnih ljudi", rekao je Đurić. "Dotakli smo se teme osiguranja motornih vozila, jer građani koji prelaze administrativnu liniju to veoma skupo plaćaju", rekao je Đurić. Prema Đurićevim rečima, danas nije bilo reči o formiranju Zajednice srpskih opština, jer će o tome moći da se razgovara tek nakon što Kosovo dobije vladu.
Pročitajte još:Šešelj: Amerikanci će rušiti Vučića i Nikolića jer su iskorišćena roba!Komesar EU: Srbija da uvede sankcije Rusiji!
Osim Đurića u srpskoj delegaciji je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo Dušan Kozarev, oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština LJubomir Marić, dok je prištinsku delgaciju predvodila potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA