Прочитајте још:РОДИТЕЉИ: Ево где и како секте врбују вашу децу!У саопштењу се даље наводи да стварање здравих и одрживих система прехране представља кључни корак за превазилажење неухрањености и неадекватне исхране у свим њеним облицима, од гладовања до гојазности. Производња хране је утростручена од 1945. године, док је просечна доступност хране по особи порасла само 40 одсто, упозорава ФАО. Додају да је систем прехране успео да повећа производњу, али је животна средина платила огромну цену, а ниједан од напора није био довољан како би се зауставило гладовање. У међувремену, системи прехране су наставили да се развијају, па се приступило преради и трговању већег процента хране, што је довело до веће доступности високоенергетске хране с огромним примесама масти, шећера и соли, тако да, према оцени стручњака ФАО, наш текући систем прехране није ни одржив, ни здрав. У закључку извештаја, објављеног поводом Друге међународне конференције о храни, која се одржава у Риму од 19. до 21. новембра, наводи се да уколико желимо да водимо здрав, продуктиван и одржив живот, потребни су нам здрави и одрживи системи прехране са истински уравнотеженом храном довољне количине и довољног квалитета која је доступна свима. Извор: Танјуг
Цвијетин Миливојевић: За сада без доброг наслова
Право на правду – Има ли правде – Неправдом против правде