Најновије

ШЕШЕЉ: Постоји само један начин да се вратим у Хаг!

БЕОГРАД - Лидер СРС Војислав Шешељ рекао је да је поносан на документе хрватског Сабора и ЕП против њега и рекао да ће у Хаг отићи само силом.
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Шешељ је на конференцији за новинаре поновио да се сигурно неће добровољно одазвати евентуалном позиву Хашког трибунала да се врати у притвор. - Могуће је да Томислав Николић и Александар Вучић одлуче да ме на силу испоруче. У том случају морају да ме ухапсе и воде судски поступак који траје минимално 14 дана. Ја се томе радујем, да ме моји главни саучесници у свим евентуалним ратним злочинима и злочинама против човечности хапсе и испоручују Трибуналу. Шта би човек више од тога могао да пожели, рекао је Шешељ. Рекао је и да му у Хагу нису постављани никакви услови и да му је једноставно саопштено да треба да се пакује и да иде, да није ништа потписивао те да нико из Трубунала са њин није разговарао. Како, према сопственим речима, нема приступ српским медијима, јавности се обратио преко хрватских, због чега се, оценио је, "Хрватска дигла на ноге као опарена". - Заратили су, умало се не подавише на седници Сабора. Веома сам поносан на саборску декларацију, а бићу још поноснији кад парламент ЕП усвоји резолуцију која ће бити усмерена против мене и мог политичког деловања, рекао је Шешељ. Шешељ је на конференцији рекао и да влада Александра Вучића само фингира борбу против криминала и корупције, која се свела на уско одабран круг људи који су преко медија линчовани, али да је мало ко осуђен. Кључни проблем су људи који су огрезли у криминалу а на челу су режима и заштићени су као бели медведи, рекао је Шешељ помињући нека имена, међу којима су Ивица Дачић, Александар Вулин, Маја Гојковић и Игор Мировић. Он је навео и да у случајевима 24 спорне приватизације којима се бавила Верица Бараћ "скоро ништа није завршено", те да нису решене афере Сартид, Југоремедија, АТП Војводина, Азотара Панчево, Национална штедионица.
Прочитајте још:

ШЕШЕЉ: Поносан сам на Хрватску и још поноснији на европску декларацију

Шешељ је још једном позвао премијера Александра Вучића на директан ТВ дуел, у којем би показао "колико је паметан и способан и колико јаким аргументима располаже". Извор: Б92.нет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА