Најновије

ПУКЛИ: ЕУ паре за науку троши на сузбијање незапослености

БРИСЕЛ - Нови председник Европске комисије, Жан-Клод Јункер, који је ступио на дужност недавно, већ се нашао на удару критике од стране европских стручњака из области науке.
Јункер - није му лако! (Фото: central.ie)

Јункер - није му лако! (Фото: central.ie)

Наиме, он је одлучио да новац из ЕУ програма намењеног за науку "Хоризонти 2020" преусмеру у нови фонд "Инвестициони план за Европу", а прва транша је 2.7 милијарде евра од укупно 70 милијарди колико је пројектовано да се утроши до 2020. године. Јункер је ово оправдао потребом за новим радним местима и борбом против незапослености, али научна јавност је природно негодовала и оценила његов потез скандалозним. Јункер је ових 2.7 милијарди евра узео са циљем да "Инвестициони план за Европу" оснажи, а овом инвестиционом фонду је потребно укупно 21 милијарда евра. При томе, он је разним ЕУ земљама обећао укупно 15 милијарди евра у првој фази овог инвестиционог плана којим треба да се санирају последице велике незапослености која хара Европском Унијом.
Прочитајте још:(НЕ)ОЗБИЉНО: Милановић због Шешеља неће у Београд!?
"Ми не бацамо новац у ветар." - оштро је одговорио Јункер и истакао да ће тај новац бити искоришћен ефикасно у преко потребне мере раста запослености у Европи. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА