Najnovije

PUKLI: EU pare za nauku troši na suzbijanje nezaposlenosti

BRISEL - Novi predsednik Evropske komisije, Žan-Klod Junker, koji je stupio na dužnost nedavno, već se našao na udaru kritike od strane evropskih stručnjaka iz oblasti nauke.
Junker - nije mu lako! (Foto: central.ie)

Junker - nije mu lako! (Foto: central.ie)

Naime, on je odlučio da novac iz EU programa namenjenog za nauku "Horizonti 2020" preusmeru u novi fond "Investicioni plan za Evropu", a prva tranša je 2.7 milijarde evra od ukupno 70 milijardi koliko je projektovano da se utroši do 2020. godine. Junker je ovo opravdao potrebom za novim radnim mestima i borbom protiv nezaposlenosti, ali naučna javnost je prirodno negodovala i ocenila njegov potez skandaloznim. Junker je ovih 2.7 milijardi evra uzeo sa ciljem da "Investicioni plan za Evropu" osnaži, a ovom investicionom fondu je potrebno ukupno 21 milijarda evra. Pri tome, on je raznim EU zemljama obećao ukupno 15 milijardi evra u prvoj fazi ovog investicionog plana kojim treba da se saniraju posledice velike nezaposlenosti koja hara Evropskom Unijom.
Pročitajte još:(NE)OZBILJNO: Milanović zbog Šešelja neće u Beograd!?
"Mi ne bacamo novac u vetar." - oštro je odgovorio Junker i istakao da će taj novac biti iskorišćen efikasno u preko potrebne mere rasta zaposlenosti u Evropi. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA