Најновије

"Библија" - 500 српских проблема

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је да Србија има 500 проблема који привреду земље чине за 20-30 одсто лошијом и они су сабрани у једном документу.
Министар привреде: Жељко Сертић (Принтскрин: Плусонлајн.рс)

Министар привреде: Жељко Сертић (Принтскрин: Плусонлајн.рс)

Према његовим речима, тај документ ће ускоро представити Влади Србије. Сертић је на скупу представника светских компанија у организацији Америчке привредне коморе у Београду рекао да је реч о секторским извештајима привредника са којима се он састао док је био на челу Привредне коморе Србије. Ти извештаји, према његовим речима, показали су да у држави постоји 500 проблема који морају да буду решени. "Ово је моја азбука или библија и радићу све да решим што више ових проблема", рекао је Сертић показујући документ. Он је најавио и да ће тај документ поднети Влади Србије на усвајање, те да ће након тога тим проблемима морати да се бави сваки министар. Сертић: Привредници да помогну Нема компромиса у реформама, оне су кључ, али морате и ви да нам помогнете да овај задатак реализујемо, поручио је министар привреде. Сертић је ово рекао на скупу коме су присуствовали представници великих светских компанија, чланица Америчке привредне коморе, које су "одличним" оцениле реформске потезе владе, а које, кажу, треба применити у пуној мери и одмах. "Деценијама у Србији није постојала спремност на реформе. Ово је први пут да је цела влада фокусирана само на једну тачку - економију и зато и ви треба да помогнете држави", поручио је Сертић на пословном ручку са представницима компанија у организацији Америчке привредне коморе (АмЦхам). На скупу је ексклузивно најављено и да ће се 26. и 27. марта наредне године одржати регионална конференција "Нова југоисточна Европа" која ће окупити десет АмЦхам-а из региона.
Прочитајте још: Пружите јој најбољи секс који је икада имала
"Покушаћемо да овај регион позиционирамо као јединствену, функционалну, политички стабилну целину и као једну инвестициону дестинацију, дестинацију избора за будуће инвеститоре", појаснила је новинарима директорка АмЦхам Маја Пишћевић. Потпредседник АмЦхам Зоран Петровић рекао је да је влада на неким темама направила велике помаке, пре свега усвајањем Закона о раду на плану тржиште рада и заштите поверилаца. "Ту су велики помаци начињени и огромни плусеви за ову владу", рекао је он и додао да су дозволе за градњу и борба против сиве економије следеће ствари на којима влада мора да ради. Упитан да ли је Србији неопходан аранжман са ММФ-ом, Петровић је оценио да јесте, поготово ако узмемо у обзир стање јавних финансија. "Аранжман би требало да усидри нека наша очекивања, да нас усмери да будемо храбрији у инвестиционим напорима које желимо да предузмемо у будућем периоду. Аранжман ће учинити да се осетимо много конфорније у кожи у којој се налазимо", истакао је он. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА