Najnovije

"Biblija" - 500 srpskih problema

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da Srbija ima 500 problema koji privredu zemlje čine za 20-30 odsto lošijom i oni su sabrani u jednom dokumentu.
Ministar privrede: Željko Sertić (Printskrin: Plusonlajn.rs)

Ministar privrede: Željko Sertić (Printskrin: Plusonlajn.rs)

Prema njegovim rečima, taj dokument će uskoro predstaviti Vladi Srbije. Sertić je na skupu predstavnika svetskih kompanija u organizaciji Američke privredne komore u Beogradu rekao da je reč o sektorskim izveštajima privrednika sa kojima se on sastao dok je bio na čelu Privredne komore Srbije. Ti izveštaji, prema njegovim rečima, pokazali su da u državi postoji 500 problema koji moraju da budu rešeni. "Ovo je moja azbuka ili biblija i radiću sve da rešim što više ovih problema", rekao je Sertić pokazujući dokument. On je najavio i da će taj dokument podneti Vladi Srbije na usvajanje, te da će nakon toga tim problemima morati da se bavi svaki ministar. Sertić: Privrednici da pomognu Nema kompromisa u reformama, one su ključ, ali morate i vi da nam pomognete da ovaj zadatak realizujemo, poručio je ministar privrede. Sertić je ovo rekao na skupu kome su prisustvovali predstavnici velikih svetskih kompanija, članica Američke privredne komore, koje su "odličnim" ocenile reformske poteze vlade, a koje, kažu, treba primeniti u punoj meri i odmah. "Decenijama u Srbiji nije postojala spremnost na reforme. Ovo je prvi put da je cela vlada fokusirana samo na jednu tačku - ekonomiju i zato i vi treba da pomognete državi", poručio je Sertić na poslovnom ručku sa predstavnicima kompanija u organizaciji Američke privredne komore (AmCham). Na skupu je ekskluzivno najavljeno i da će se 26. i 27. marta naredne godine održati regionalna konferencija "Nova jugoistočna Evropa" koja će okupiti deset AmCham-a iz regiona.
Pročitajte još: Pružite joj najbolji seks koji je ikada imala
"Pokušaćemo da ovaj region pozicioniramo kao jedinstvenu, funkcionalnu, politički stabilnu celinu i kao jednu investicionu destinaciju, destinaciju izbora za buduće investitore", pojasnila je novinarima direktorka AmCham Maja Pišćević. Potpredsednik AmCham Zoran Petrović rekao je da je vlada na nekim temama napravila velike pomake, pre svega usvajanjem Zakona o radu na planu tržište rada i zaštite poverilaca. "Tu su veliki pomaci načinjeni i ogromni plusevi za ovu vladu", rekao je on i dodao da su dozvole za gradnju i borba protiv sive ekonomije sledeće stvari na kojima vlada mora da radi. Upitan da li je Srbiji neophodan aranžman sa MMF-om, Petrović je ocenio da jeste, pogotovo ako uzmemo u obzir stanje javnih finansija. "Aranžman bi trebalo da usidri neka naša očekivanja, da nas usmeri da budemo hrabriji u investicionim naporima koje želimo da preduzmemo u budućem periodu. Aranžman će učiniti da se osetimo mnogo konfornije u koži u kojoj se nalazimo", istakao je on. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA