Најновије

Вујовић: Са ММФ разговарамо о 12 јавних предузећа

Министар финансија Душан Вујовић изјавио је вечерас да Србија са Међународним монетарним фондом разговара о програму који први пут укључује 12 јавних предузећа за која ће бити одређени сви критеријуми који ће морати да се прате, а један од њих је и смањење плата.
ММФ (Фото: Имф.орг)

ММФ (Фото: Имф.орг)

"Да не набрајам све по реду, али то су Телеком, Железнице, ЕМС, ЕПС, Поште, Путеви Србије, Србијаводе", изјавио је Вујовић гостујући на РТС-у. Он је рекао да за свако од ових предузећа постоје разна решења и да Србија мора да гледа најбоља искуства у свету. "За нека је решење приватизација или делимична приватизација, а Телеком је кандидат за то. За неке је питање само правна и управљачка реорганизација. За нека је решење давање у концесију. Уместо што се мучимо са тим, објединити Коридоре и Путеве Србије у једну концесију и зарадити на томе и имати фантастичне услуге које ће бити свима од користи", прецизирао је министар.
Прочитајте још: АФЕРА СЕКС-СНИМЦИ: Прво падају макрои, водитељке и певачице!
Вујовић је рекао да су процене да Телекому треба стратешки парнтер или продаја и да ће Влада сигурно тражити саветника за ту продају пошто ћемо, како је рекао, "без продаје тешко из сопствених средстава да одржавамо ту технолошку трку која је врло оштра у свету". "Мислим да можемо да добијемо добар приход од приватизације Телекома", рекао је министар. Говорећи о ЕПС-у, он је рекао да ЕПС не би требало да се приватизује по деловима, већ да привуче страну докапитализацију. "Да ЕПС искористи ресурсе које има, да искористи чињеницу да има огромне резерве угља које нећемо моћи да користимо у пуном износу када постанемо чланови ЕУ и да се сада то користи да би се производила струја и извозом струје финансирале те инвестиције" ,  навео је он. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА