Најновије

Угрожавање права притвореникa ће успорити пут Србије ка ЕУ

БЕОГРАД - Директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Стевовић изјавио је данас да угрожавање права притвореника, који због штрајка адвоката не могу да остваре право на спровођење процесних радњи и њихово евентуално пуштање на слободу, може озбиљно да угрози пут земље ка Европкој унији.
У Србији се крше права (Фото: alearned.com)

У Србији се крше права (Фото: alearned.com)

Он је такође навео да досадашњи штрајк адвоката заводске установе, када су притвореници у питању, кошта више од милион евра. „Ситуација је доведено до усијања, потпуно је нездрава и прети нам озбиљно угоржавање пута ка Европској унији. Био сам тамо и видео шта може да се догоди и за много мање ствари од ове“, рекао је Стевовић на седници скупштинске Комсије за контролу извршења кривичних санкција. Према његовим речима, међу притвореницима може доћи до побуне, јер то нису осуђена лица и ситуација је из дана у дан све драматичнија, иако разумеју да држава чини све што је у њеној моћи када су они у питању.
Прочитајте још:Зукорлић спреман за сарадњу са Угљанином
Комисија за контролу извршења кривичних санкција одлучила је да обиђе Централни затвор и упути позив одборима за правосуђе и за људска и мањинска права и надлежним државним институцијама да одрже заједнички састанак како би се пронашао излаз из ситуације у којој се налазе притвореници због штрајка адвоката. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА