Najnovije

Ugrožavanje prava pritvorenika će usporiti put Srbije ka EU

BEOGRAD - Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović izjavio je danas da ugrožavanje prava pritvorenika, koji zbog štrajka advokata ne mogu da ostvare pravo na sprovođenje procesnih radnji i njihovo eventualno puštanje na slobodu, može ozbiljno da ugrozi put zemlje ka Evropkoj uniji.
U Srbiji se krše prava (Foto: alearned.com)

U Srbiji se krše prava (Foto: alearned.com)

On je takođe naveo da dosadašnji štrajk advokata zavodske ustanove, kada su pritvorenici u pitanju, košta više od milion evra. „Situacija je dovedeno do usijanja, potpuno je nezdrava i preti nam ozbiljno ugoržavanje puta ka Evropskoj uniji. Bio sam tamo i video šta može da se dogodi i za mnogo manje stvari od ove“, rekao je Stevović na sednici skupštinske Komsije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija. Prema njegovim rečima, među pritvorenicima može doći do pobune, jer to nisu osuđena lica i situacija je iz dana u dan sve dramatičnija, iako razumeju da država čini sve što je u njenoj moći kada su oni u pitanju.
Pročitajte još:Zukorlić spreman za saradnju sa Ugljaninom
Komisija za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija odlučila je da obiđe Centralni zatvor i uputi poziv odborima za pravosuđe i za ljudska i manjinska prava i nadležnim državnim institucijama da održe zajednički sastanak kako bi se pronašao izlaz iz situacije u kojoj se nalaze pritvorenici zbog štrajka advokata. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA