Најновије

Парламент Јерменије: Евроазијски споразум ратификован огромном већином гласова

ЈЕРМЕНИЈА - Парламент Јерменије је 4. децембра ратификовао Споразум о приступању Евроазијском економском савезу и очекује се да Јерменија од 01. јануара 2015. године постане чланица евроазијског блока и уђе у савез заједно са Русијом, Белорусијом и Казахстаном. Споразум је ратификован и од стране Русије у Доњем дому Државне Думе РФ.
Застава Јерменије (Фото: ЈуТјуб скриншот)

Застава Јерменије (Фото: ЈуТјуб скриншот)

У парламенту Јерменије, огромном већином гласова, показано је јединство и национални консензус око евроазијског пута Јерменије. Од укупно 111 гласова, 103 су подржали ратификацију, седморо посланика је било против, а један уздржан.
Прочитајте још:Русија и Индија – стратешки партнери високог нивоа!
Највећи противник идеје евроазијских интеграција у Јерменији је опозициона партија "Наслеђе" која заступа идеју "Јерменије као чланице Европске Уније". Владајућа партија у Јерменији је Републиканска партија Јерменије. И председник републике и премијер владе су из Републиканске партије Јерменије. Доњи дом Државне Думе РФ је 10. децембра ове године такође ратификовао и потврдио споразум о учлањењу Јерменије у Евроазијски економски савез. Киргизија је следећа на листи као земља која ће постати чланица Евроазијског економског савеза. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА