Najnovije

Parlament Jermenije: Evroazijski sporazum ratifikovan ogromnom većinom glasova

JERMENIJA - Parlament Jermenije je 4. decembra ratifikovao Sporazum o pristupanju Evroazijskom ekonomskom savezu i očekuje se da Jermenija od 01. januara 2015. godine postane članica evroazijskog bloka i uđe u savez zajedno sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom. Sporazum je ratifikovan i od strane Rusije u Donjem domu Državne Dume RF.
Zastava Jermenije (Foto: JuTjub skrinšot)

Zastava Jermenije (Foto: JuTjub skrinšot)

U parlamentu Jermenije, ogromnom većinom glasova, pokazano je jedinstvo i nacionalni konsenzus oko evroazijskog puta Jermenije. Od ukupno 111 glasova, 103 su podržali ratifikaciju, sedmoro poslanika je bilo protiv, a jedan uzdržan.
Pročitajte još:Rusija i Indija – strateški partneri visokog nivoa!
Najveći protivnik ideje evroazijskih integracija u Jermeniji je opoziciona partija "Nasleđe" koja zastupa ideju "Jermenije kao članice Evropske Unije". Vladajuća partija u Jermeniji je Republikanska partija Jermenije. I predsednik republike i premijer vlade su iz Republikanske partije Jermenije. Donji dom Državne Dume RF je 10. decembra ove godine takođe ratifikovao i potvrdio sporazum o učlanjenju Jermenije u Evroazijski ekonomski savez. Kirgizija je sledeća na listi kao zemlja koja će postati članica Evroazijskog ekonomskog saveza. Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA