Најновије

ОПАСНО ЈЕ ДРЖАТИ МОБИЛНИ У ЏЕПУ: Електромагнетно поље има одложено дејство

Електромагнетни таласи које емитују мобилни телефони нису нимало безазлени по здравље. Негативно делују на нервни систем, али и на ендокрини и репродуктивни, истичу руски лекари из „Лиге здравља нације".
Фото: henshall.com

Фото: henshall.com

Опасност се увећава и услед чињенице да се биолошки ефекат електромагнетног поља акумулира, због чега се последице испољавају одложено. И то у тренутку када већ настају дегенеративни процеси, разна хормонална обољења, али и леукемија или карцином мозга, упозорава др Николај Коноров. Они су посебно опасни за децу и труднице у поодмаклој трудноћи. Зато се будућим мајкама саветује да разговоре скрате што је више могуће. Стручњаци истичу да би пауза између позива требало да траје најмање 15 минута и препоручују коришћење додатка „hands free".Уз то, мобилни телефон треба да се прислони уз главу тек када се успостави веза, јер су зрачења највећа током бирања броја. И на крају, ова справа би требало да се држи у торби или руксаку, далеко од виталних органа, а никако у џепу.
Прочитајте још:Виртуелна стварност квари мозак!Мати Атанасија: Како произвести здраву хрануКисели купус – штити од рака, јача имунитет, чува срце…
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА