Најновије

СНС први, СПС други, ДС трећи, а Радикали скочили на четврто место по рејтингу

БЕОГРАД - Уколико би парламентарни избори били одржани данас за Српску напредну странку гласало би 51,1 одсто бирача, за социјалисте 10,8 а за демократе 6,6 одсто бирача, док би четврти по снази били радикали са 4,6 одсто подршке бирача, каже се у истраживању агенције Фактор плус.
Дочек Шешеља испред седишта СРС (Фото: СРС)

Дочек Шешеља испред седишта СРС (Фото: СРС)

Према том истраживању, спроведеном од 16. до 19. децембра на 1.000 испитаника у Србији ван Косова, 80 одсто испитаника не би гласало за СНС уколико њен председник не би био Александар Вучић. "Тај податак није изненађење јер се у Србији странке код грађана углавном везују за лидере", рекао је директор Фактор плуса Владимир Пејић. Ситуација код Демократске странке је нешто другачија, па су тако симпатизери те партије на питање "да ли бисте гласали за ДС да на челу те странке није Бојан Пајтић", у 67 одсто одговорили са да, 16 одсто не, а 17 одсто је било без одговора. Негде на пола су симпатизери социјалиста, који би за ту странку скоро подједнако гласали и да јесте и да није Дачић председник, односно 43 одсто је одговорило да, а 38 одсто не.
Прочитајте још:Шешељ у скупштини Војводине?Свађа у скупштини Ниша због Нове године
Истраживање је обухватило и питање у вези са управо одржаним Самитом Кине и 16 земаља центране и источне Европе у Београду, које је показало да је његово одржавање добро за Србију због подстицаја привреде, што мисли 81 одсто испитаника, да доноси велики економски и политички значај сматра 65 одсто испитаних, док је 58 одсто испитаника уверено да је то велики успех актуелне владе. Само 9 одсто испитаних сматра да управо одржани Самит није донео ништа добро Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА