Најновије

Руска влада се усмерила на извоз оружја

МОСКВА – Руска влада је саопштила данас да је издвојила шест милиона рубаља (110 милиона долара) како би помогла извозницима оружја да регулишу дуговања код домаћих банака.
Илустрација, (Фото: Инфосурхој.ком)

Илустрација, (Фото: Инфосурхој.ком)

Влада је предузела кораке да подржи државне компаније и банке и стабилизује рубљу, али аналитичари изражавају песимизам у погледу руске економије и валуте, пренео је Ројтерс. Русија је такође погођена готово преполовљеном ценом сирове нафте од јуна и западним санкцијама због украјинске кризе. Руска влада је саопштила да је одредила субвенције за руске извознике производа „војне намене”, како би вратила део њихових камата на зајмове код домаћих банака, укључујући државну банку за развој ВЕБ. Према саопштењу, подршка ће износити 2,9 милијарди рубаља у 2015. и 2,94 милијарде рубаља у 2016. У саопштењу се не помињу имена одређених извозника. Највећи извозник оружја у Русије је државна компанија Рособоронекспорт.
Прочитајте још:НАТО и САД се повлаче из Авганистана, у страху од напада крије се време церемоније!Катастрофа на мору: У Грчкој гори трајект са 466 путника!
Амерички Конгрес усвојио је овог месеца закон којим се доносе нове санкције компанијама за производњу оружја и инвеститорима у нафтне пројекте у Русији, као и подршка украјинској влади у виду војне помоћи. Председник САД Барак Обама потписао је закон, којим се одобрава нови сет санкција Русији, али, како је рекао, за сада не планира да примени казнене мере наведене у документу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА