Najnovije

Ruska vlada se usmerila na izvoz oružja

MOSKVA – Ruska vlada je saopštila danas da je izdvojila šest miliona rubalja (110 miliona dolara) kako bi pomogla izvoznicima oružja da regulišu dugovanja kod domaćih banaka.
Ilustracija, (Foto: Infosurhoj.kom)

Ilustracija, (Foto: Infosurhoj.kom)

Vlada je preduzela korake da podrži državne kompanije i banke i stabilizuje rublju, ali analitičari izražavaju pesimizam u pogledu ruske ekonomije i valute, preneo je Rojters. Rusija je takođe pogođena gotovo prepolovljenom cenom sirove nafte od juna i zapadnim sankcijama zbog ukrajinske krize. Ruska vlada je saopštila da je odredila subvencije za ruske izvoznike proizvoda „vojne namene”, kako bi vratila deo njihovih kamata na zajmove kod domaćih banaka, uključujući državnu banku za razvoj VEB. Prema saopštenju, podrška će iznositi 2,9 milijardi rubalja u 2015. i 2,94 milijarde rubalja u 2016. U saopštenju se ne pominju imena određenih izvoznika. Najveći izvoznik oružja u Rusije je državna kompanija Rosoboroneksport.
Pročitajte još:NATO i SAD se povlače iz Avganistana, u strahu od napada krije se vreme ceremonije!Katastrofa na moru: U Grčkoj gori trajekt sa 466 putnika!
Američki Kongres usvojio je ovog meseca zakon kojim se donose nove sankcije kompanijama za proizvodnju oružja i investitorima u naftne projekte u Rusiji, kao i podrška ukrajinskoj vladi u vidu vojne pomoći. Predsednik SAD Barak Obama potpisao je zakon, kojim se odobrava novi set sankcija Rusiji, ali, kako je rekao, za sada ne planira da primeni kaznene mere navedene u dokumentu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA