Најновије

НБС: Без панике, у 2015. години неће бити поскупљења!

БЕОГРАД– Народна банка Србије не очекује да ће у 2015. доћи до свеопштег или знатног раста цена и поручује да нема разлога за панику.
Евро (Фото: niffyluxcom)

Евро (Фото: niffyluxcom)

Иако је инфлација први пут у последњих неколико деценија ниска и стабилна, а њен ниво упоредив с нивоом инфлације у другим европским земљама, у медијима се појављују вести о „предстојећим таласима поскупљења”, саопштила је централна банка. НБС подсећа да се од октобра 2013. међугодишња инфлација углавном креће око два одсто, при чему је у јуну достигнут и њен педесето годишњи минимум. „Међутим, бомбастични новински наслови, засновани на најавама поскупљења неколико производа у појединим продавницама, шаљу погрешну слику и непотребно стварају панику у јавности”, наведено је у саопштењу.
Прочитајте још:ДА ЛИ ЈЕ ПРЕТЕРАО: Погледајте шта је Шешељ написао о Драгици Николић!
Према пројекцијама НБС, од другог тромесечја 2015. доћи ће до умереног раста инфлације и њеног враћања у границе дозвољеног одступања од циља (четири процента плус-минус 1,5 одсто) средином године, али до свеопштег, знатног раста цена свакако неће доћи, кажу у НБС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА