Najnovije

NBS: Bez panike, u 2015. godini neće biti poskupljenja!

BEOGRAD– Narodna banka Srbije ne očekuje da će u 2015. doći do sveopšteg ili znatnog rasta cena i poručuje da nema razloga za paniku.
Evro (Foto: niffyluxcom)

Evro (Foto: niffyluxcom)

Iako je inflacija prvi put u poslednjih nekoliko decenija niska i stabilna, a njen nivo uporediv s nivoom inflacije u drugim evropskim zemljama, u medijima se pojavljuju vesti o „predstojećim talasima poskupljenja”, saopštila je centralna banka. NBS podseća da se od oktobra 2013. međugodišnja inflacija uglavnom kreće oko dva odsto, pri čemu je u junu dostignut i njen pedeseto godišnji minimum. „Međutim, bombastični novinski naslovi, zasnovani na najavama poskupljenja nekoliko proizvoda u pojedinim prodavnicama, šalju pogrešnu sliku i nepotrebno stvaraju paniku u javnosti”, navedeno je u saopštenju.
Pročitajte još:DA LI JE PRETERAO: Pogledajte šta je Šešelj napisao o Dragici Nikolić!
Prema projekcijama NBS, od drugog tromesečja 2015. doći će do umerenog rasta inflacije i njenog vraćanja u granice dozvoljenog odstupanja od cilja (četiri procenta plus-minus 1,5 odsto) sredinom godine, ali do sveopšteg, znatnog rasta cena svakako neće doći, kažu u NBS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA