Најновије

Oдржан дебатни турнир "Аранђеловац опен 2014"

АРАНЂЕЛОВАЦ - Из више од десет земаља Европе 32 тима од по два члана такмичило се од 21. до 23. марта на дебатном турниру "Аранђеловац опен 2014", у организацији Високе школе за пословну економију и предузетништво и Високе технолошке школе из Аранђеловца. Домаћини су угостили студенте престижних светских образовних институција попут Кембриџа, Лондонске школе за економију, Еразмус универзитета, Универзитета у Атини, Централноевропског универзитета...
<div
Победници такмичења, фото: ПЕП

Победници такмичења, фото: ПЕП

На турниру су учествовали такмичари из Енглеске, Ирске, Холандије, Шведске, Аустрије, Грчке, Мађарске, Румуније, Хрватске, Словеније, Пољске, Црне Горе, и Македоније, као и 12 тимова из наше земље. Право учешћа имали су студенти до 30 година старости, основних и мастер студија. Теме су биле из различитих области, од међународних односа до људских права, а финална је била "Овај дом верује у право грађана да носе оружје".
Интересантно је да дебатери не бирају позицију коју ће заступати, већ им се додељује, а тему сазнају 15 минута пре рунде.
У финале су се пласирали, поред екипе Кембриџа, актуелног шампиона европе, која је освојила прво место, и два тима из Србије и један из Грчке. У категорији најбољи млади тим тријумфовала је екипа Високе школе за пословну економију и предузетништво ПЕП, док  су за најбоље говорнике проглашени Ашиш Кумар и Ли Јиа Веи, студенти Кембриџа.
- Могућност брзог реаговања на задати проблем и доношење одлука, као и ослобађање страха од јавног наступа само су неке од ствари којима вас дебате уче, јер такмичари имају кратко време да смисле аргументе. Овај догађај показао је да је и ван Београда могуће организовати квалитетно такмичење овог типа - рекао је координатор турнира и студент ПЕП-а Јован Петронијевић.
ИЗВОР: Пoлитика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА