Najnovije

Održan debatni turnir "Aranđelovac open 2014"

ARANĐELOVAC - Iz više od deset zemalja Evrope 32 tima od po dva člana takmičilo se od 21. do 23. marta na debatnom turniru "Aranđelovac open 2014", u organizaciji Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i Visoke tehnološke škole iz Aranđelovca. Domaćini su ugostili studente prestižnih svetskih obrazovnih institucija poput Kembridža, Londonske škole za ekonomiju, Erazmus univerziteta, Univerziteta u Atini, Centralnoevropskog univerziteta...
<div
Pobednici takmičenja, foto: PEP

Pobednici takmičenja, foto: PEP

Na turniru su učestvovali takmičari iz Engleske, Irske, Holandije, Švedske, Austrije, Grčke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Crne Gore, i Makedonije, kao i 12 timova iz naše zemlje. Pravo učešća imali su studenti do 30 godina starosti, osnovnih i master studija. Teme su bile iz različitih oblasti, od međunarodnih odnosa do ljudskih prava, a finalna je bila "Ovaj dom veruje u pravo građana da nose oružje".
Interesantno je da debateri ne biraju poziciju koju će zastupati, već im se dodeljuje, a temu saznaju 15 minuta pre runde.
U finale su se plasirali, pored ekipe Kembridža, aktuelnog šampiona evrope, koja je osvojila prvo mesto, i dva tima iz Srbije i jedan iz Grčke. U kategoriji najbolji mladi tim trijumfovala je ekipa Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo PEP, dok  su za najbolje govornike proglašeni Ašiš Kumar i Li Jia Vei, studenti Kembridža.
- Mogućnost brzog reagovanja na zadati problem i donošenje odluka, kao i oslobađanje straha od javnog nastupa samo su neke od stvari kojima vas debate uče, jer takmičari imaju kratko vreme da smisle argumente. Ovaj događaj pokazao je da je i van Beograda moguće organizovati kvalitetno takmičenje ovog tipa - rekao je koordinator turnira i student PEP-a Jovan Petronijević.
IZVOR: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA