Најновије

Барозо: Одржите своја обећања!

БРИСЕЛ – Европска комисија позвала је Француску и Италију да остану при датим обећањима о ограничавању јавне потрошње док истовремено раде на реформисању сопствених привреда.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

У препорукама Комисије земљама-чланицама Европске уније, тај извршни орган Уније апеловао је на државе да успоставе равнотежу између буџетских резова и стимулисања ослабљених економија у условима рекордне стопе незапослености, пренела је агенција Ројтерс.
„Ако јавне финансије остану одрживе, и уколико наставимо да се крећемо путем структурних реформи, тада ће бити простора за додатни раст и нова радна места. Једини начин да то постигнемо јесте да наставимо са неопходном фискалном консолидацијом”, изјавио је председник Комисије, Жозе Мануел Барозо новинарима у Бриселу.
Према оценама Комисије, Француска, чија је привреда у протекле две године једва забележила раст, јесте пример потешкоћа са којима су суочене многе владе које спроводе непопуларне структурне реформе пензионог или радног закона, и које ограничавају јавну потрошњу. Комисија, пак, тврди да званични Париз још има времена за достизање зацртаног дефицита, уз позив француским властима да пруже додатне детаље о начину на који намеравају да оборе дефицит до 2015. године. Комисија је, такође, позвала Италију да унапреди буџетске мере за 2014. годину, као и да спроведе адекватне структурне напоре у борби против високог дуга, који је најслабија тачка те земље. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА