Најновије

Бондстил мета шиптарских терориста?

Приштински  медији јавили су да је Патриот Матоши, Албанац из Гњилана, убијен у Сирији снајперским хицем, борећи се у редовима радикалних исламиста. Вест је пристигла недуго после објављивања снимка на којем се види како Лавдрим Муџахери, Албанац са Космета, одсеца главу заробљенику у Сирији.
Америчка НАТО база Бондстил (Фото: Википедијa )

Америчка НАТО база Бондстил (Фото: Википедијa )

По незваничним информацијама, међу неколико стотина добровољаца са Балкана, у редовима радикалних исламиста у Ираку и Сирији бори се и око 150 Албанаца са Космета. Због тога је на Космету све присутнији страх од ширења исламског екстремизма. То потврђује и најновији захтев председнице Атифете Јахјаге, која је од безбедносних структура затражила да предузму све мере како би се спречило ширење радикалног исламизма.

- Косово неће дозволити да постане извор екстремизма - наведено је у недавном саопштењу кабинета председнице, док из Специјалног тужилаштва Косова саопштавају да испитују поједине случајеве повезаности Албанаца са терористичким организацијама.

Прочитајте још:

Украjина припрема завршну фазу напада на Доњецк!

Лудило не престаје: На прослави крштења хтео да обљуби дете

- У последње време суочавамо се са појавом одласка наших младих људи у рат у Сирији. Они се прикључују организацијама као што су ИСИС и Ал Нусра, које су познате као терористичке - саопштила је недавно Севиде Морина, тужитељка из Специјалног тужилаштва Косова.

Ови случајеви, према наводима приштинских медија, односе се на повезаност исламиста са терористичким организацијама у рату у Сирији, као и са обуком бомбаша самоубица. Иначе, према незваничним информацијама, на ратишту у Сирији у последње две године погнуло је десетак Албанаца са Космета.

БОНДСТИЛ МОГУЋА МЕТА?

Међу косметским Албанцима који се већ месецима боре у Сирији и Ирану, регрутују се и будући бомбаши самоубице. Они се обучавају за дејства на Космету и у Албанији!

Наиме, како преноси приштинска штампа, барем њих десет добило је захтев да почне самоубилачке нападе на Космету и Албанији.

- Потенцијални објекти напада су америчка база Бондстил код Урошевца, као и полицијске станице на Косову - преносе приштински медији.

Иначе, једини до сада регистровани случај бомбаша самоубице са Космета је Бљерим Хета из Урошевца, који се у Багдаду разнео експлозивном направом убивши притом 50 људи.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА