Најновије

Гаспром: Преурањене спекулације о промени трасе Јужног тока

Припреме за градњу српске деонице гасовода Јужни ток теку по плану и рано је да се спекулише о било каквим новим потенцијалним трасама, речено је данас Тањугу у Гаспрому.
Јужни ток (Фото: Gazprom.com)

Јужни ток (Фото: Gazprom.com)

"Рано је да се спекулише о потенцијалним новим трасама Јужног тока, јер су разговори о регулаторним питањима везаним за тај пројекат на разним локалним и европским нивоима још у току", кажу у Гаспрому, одговарајући на питање да ли постоји могућност да Јужни ток заобиђе Србију. Компанија Јужни ток д.о.о, како истичу, надгледа градњу српског дела гасовода и припреме за градњу се спроводе према плану. "Траса Јужног тока одабрана је након неколико година детаљног геолошког, геофизицког и економског истраживања. Одабрана траса показала се као најодрживија по комерцијалним, еколошким, социо-економским и техницким критеријумима", кажу у Гаспрому.
Прочитајте још:МекДоналдс одбацује оптужбе, „Наши“ траже проверу и упозоравају на случајеве у Русији!Метеоролози упозоравају: Земљи прети опасност од апокалипсе!
Поједини српски медији, позивајући се на руски портал "Взгљад" (Поглед), пренели су да би гасовод Јужни ток, уместо кроз Бугарску и Србију, могао да иде преко Турске и Грчке, до Италије и Аустрије, ако Бугарска настави да омета изградњу тог гасовода. На питање да ли обустава радова на Јужном току кроз Бугарску може утицати на касњење радова у Србији, у руској компанији наводе да је "рано да се говори о могућим значајним одлагањима градње тако великог и комплексног пројекта", и понављају да се припреме за градњу српске деонице гасовода спроводе према плану. Бугарско Министарство за економију и енергетику у понедељак је одлучило да сви радови на пројекту гасовода Јужни ток буду обустављени, све док пројекат не буде у потпуности усаглашен са европским прописима. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА