Најновије

Навијаче умало стрефила срчка: Голеада и преокрет Партизана

Партизан–Нефтчи 3:2. Фудбалери српског вицешампиона Партизана савладали су Нефтчи у првој утакмици плеј-офа за улазак у Лигу Европе. Тим из Бакуа је водио са 2:0, али су се за преокрет побринули Грбић и дефанзивци Нефтчија, који су два пута затресли сопствену мрежу. Победићемо у Бакуу, сигуран је Николић.
Славље код другог гола Партизана (Фото: РТС)

Славље код другог гола Партизана (Фото: РТС)

Фудбалери Партизана савладали су у Београду представника Азербејџана, екипу Нефтчија из Бакуа, са 3:2, у првој утакмици баража за Лигу Европе. Први степеник ка групној фази Лиге Европе изабраници Марка Николића прескочили су успешно. Истина, стекли су само гол вишка уочи реванша, али након свега што се дешавало на терену изборен је важан успех који улива наду да би у Бакуу могли до коначног циља. Меч у Хумској почео је катастрофално по црно-беле. После грубих грешака одбране бразилски интернационалац Круз за само шест минута два пута је матирао голмана Лукача и чинило се да домаћину прети дебакл. Тим Партизана, међутим, није посустао и у наставку је свим силама настојао да се врати у меч. У томе му је помогао исти играч који је претходно донео убедљиву предност Нефтчију, јер је на ефектан начин постигао аутогол. Само три минута касније Петар Грбић је лепим лоб ударцем донео изједначење и тада је дефинитивно било јасно да је представник Србије консолидовао редове и да ће јуришати на победу. То се и обистинило у другом полувремену, када су црно-бели били много бољи, сигурнији, али не и прецизнији. Поново је уз помоћ среће савладан голман Стаменковић, јер је и Јунузаде затресао сопствену мрежу, па је тада је драгоцена победа већ била "у руци". Ређале су се прилике пред голом гостију, Партизан је на све начине покушавао да стекне плус два, али је Нефтчи на крају одолео притиску и враћа се кући с "подношљивим" поразом. Црно-бели су заслужено дошли до успеха после великог преокрета и боље и надмоћније игре у другом делу сусрета. Тренер Партизана Марко Николић уверен је да ће његов тим проћи у групну фазу Лиге Европа, као и да ће и у гостима победити Нефчи. - Овај резултат ми даје велику наду да можемо да прођемо даље, јер смо на терену видели каква је снага ова два противника. Направили смо две грешке и поновили то чувено дрхтање у првих 15 минута код куће. Изгледа да је притисак превелики за појединце - рекао је Николић за РТС одмах после меча.
Прочитајте још: Шпановић скочила за треће место у Стокхолму„Оролови“ победили Нови Зеланд
Упркос свему, Николић је сигуран у пролаз. - После тих првих 15 минута све је било на нашој страни. Требало је само да постигнемо још неки гол. Победили смо овде, победићемо и тамо и пласираћемо се у групну фазу Лиге Европа - рекао је Николић. Реванш сусрет игра се за седам дана у Бакуу. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА