Najnovije

Navijače umalo strefila srčka: Goleada i preokret Partizana

Partizan–Neftči 3:2. Fudbaleri srpskog vicešampiona Partizana savladali su Neftči u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope. Tim iz Bakua je vodio sa 2:0, ali su se za preokret pobrinuli Grbić i defanzivci Neftčija, koji su dva puta zatresli sopstvenu mrežu. Pobedićemo u Bakuu, siguran je Nikolić.
Slavlje kod drugog gola Partizana (Foto: RTS)

Slavlje kod drugog gola Partizana (Foto: RTS)

Fudbaleri Partizana savladali su u Beogradu predstavnika Azerbejdžana, ekipu Neftčija iz Bakua, sa 3:2, u prvoj utakmici baraža za Ligu Evrope. Prvi stepenik ka grupnoj fazi Lige Evrope izabranici Marka Nikolića preskočili su uspešno. Istina, stekli su samo gol viška uoči revanša, ali nakon svega što se dešavalo na terenu izboren je važan uspeh koji uliva nadu da bi u Bakuu mogli do konačnog cilja. Meč u Humskoj počeo je katastrofalno po crno-bele. Posle grubih grešaka odbrane brazilski internacionalac Kruz za samo šest minuta dva puta je matirao golmana Lukača i činilo se da domaćinu preti debakl. Tim Partizana, međutim, nije posustao i u nastavku je svim silama nastojao da se vrati u meč. U tome mu je pomogao isti igrač koji je prethodno doneo ubedljivu prednost Neftčiju, jer je na efektan način postigao autogol. Samo tri minuta kasnije Petar Grbić je lepim lob udarcem doneo izjednačenje i tada je definitivno bilo jasno da je predstavnik Srbije konsolidovao redove i da će jurišati na pobedu. To se i obistinilo u drugom poluvremenu, kada su crno-beli bili mnogo bolji, sigurniji, ali ne i precizniji. Ponovo je uz pomoć sreće savladan golman Stamenković, jer je i Junuzade zatresao sopstvenu mrežu, pa je tada je dragocena pobeda već bila "u ruci". Ređale su se prilike pred golom gostiju, Partizan je na sve načine pokušavao da stekne plus dva, ali je Neftči na kraju odoleo pritisku i vraća se kući s "podnošljivim" porazom. Crno-beli su zasluženo došli do uspeha posle velikog preokreta i bolje i nadmoćnije igre u drugom delu susreta. Trener Partizana Marko Nikolić uveren je da će njegov tim proći u grupnu fazu Lige Evropa, kao i da će i u gostima pobediti Nefči. - Ovaj rezultat mi daje veliku nadu da možemo da prođemo dalje, jer smo na terenu videli kakva je snaga ova dva protivnika. Napravili smo dve greške i ponovili to čuveno drhtanje u prvih 15 minuta kod kuće. Izgleda da je pritisak preveliki za pojedince - rekao je Nikolić za RTS odmah posle meča.
Pročitajte još: Španović skočila za treće mesto u Stokholmu„Orolovi“ pobedili Novi Zeland
Uprkos svemu, Nikolić je siguran u prolaz. - Posle tih prvih 15 minuta sve je bilo na našoj strani. Trebalo je samo da postignemo još neki gol. Pobedili smo ovde, pobedićemo i tamo i plasiraćemo se u grupnu fazu Lige Evropa - rekao je Nikolić. Revanš susret igra se za sedam dana u Bakuu. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA