Најновије

Здравственa предност парадајза

Без њих не можемо замислити летњи оброк, главни су састојак летњих салата, а о њиховим здравственим предностима могло би се дуго и нашироко говорити. Реч је свакако о парадајзу.
Здрава храна (Фото: nutraingredients-usa.com)

Здрава храна (Фото: nutraingredients-usa.com)

Њихова сочна текстура и сладак укус само су неке од ствари које чине парадајз незаобилазним састојком сваке кухиње и здравствене су предности парадајза бескрајне и непознате многим људима. Додавање парадајза у свакодневни јеловник врло је једноставно, а можете их користити у салатама, умацима или пак их ставити у сендвич. У наставку вам наводимо здравствене предности парадајза које бисте требали знати. 1. Помаже код упала Захваљујући ликопену који садржи, парадајз може смањити упале у телу. За ублажавање упала најбоље је јести куван парадајз. Такође је одличан одабир за све који се боре с акнама. 2. Смањује опекотине од сунца Иако предуг боравак на сунцу никако није добар за вашу кожу, редовно једење парадајза може смањити ризик од сунчаних опекотина. 3. За јаку и сјајну косу Ако имате проблема са слабом и беживотном косом, онда бисте свакако требали укључити парадајз у свој јеловник. Парадајз је богат витамином А који вашу косу чини сјајнијом и јачом. 4. Побољшава вид Осим што је добар за косу, витамин А је одличан и за здравље очију јер побољшава вид. Истраживања су показала да једење парадајза може побољшати вид чак и код оних особа које носе наочаре или контактна сочива. 5. Снижава крвни притисак Уместо да узимате лекове за снижавање крвног притиска, радије једите парадајз. Наиме, он садржи калијум који помаже код снижавања крвног притиска. Једењем једне порције парадајза задовољићете 11,4 посто дневних потреба за калијумом.
Прочитајте још:ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАЈТЕ: Све истините мудрости наших бакаТрик за мршављење који проповеда Џенифер Анистон
6. Снижава холестерол Ликопен је одличан за снижавање холестерола, а ако једете парадајз, не само да ћете снизити лош холестерол, већ ћете подићи свој добри холестерол. 7. За бољи сан Желите ли имати добар сан, једите парадајз! Истраживања су показала да особе које имају бољи сан конзумирају више ликопена у односу на оне који имају проблема са спавањем. Исто тако, парадајз садржи и витамин Ц који је такође важан за бољи сан. Извор: Жена хр.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА