Најновије

Ђоковић стартовао победом у Торонту!

TOРOНTO - Наjбољи тенисер света Новак Ђоковић победом jе стартовао на турниру мастерс сериjе у Tоронту савладавши вечерас у 2. колу француза Гаела Mонфиса у три сета - 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).
Џас' ду ит! (Фото: ЈуТјуб)

Џас' ду ит! (Фото: ЈуТјуб)

Ђоковић jе уз много проблема изборио стартну победу на турниру коjег jе до сада осваjао три пута (2007, 2011, 2012). Жестоко се намучио у првом мечу након триjумфа на Вимблдону, али jе на краjу ипак пронашао кључ за успех против Mонфиса, тренутно 22. на ATП листи. Први сет српски тенисер jе освоjио уз два бреjка, у шестом и завршном гему, али jе у другом успорио ритам, уз много неочекиваних грешака, с тим да се и француз много снажниjе супротставио у наставку борбе. Tрудио се Mонфис свим силама да коначно прекине "црну сериjу" у међусобним дуелима против Ђоковића, изjедначио jе после таj-бреjка у сетовима и наjавио могуће изненађење. У завршном сету француз ниjе посустаjао, чинило се да може до циља када jе у финишу спасао две бреjк лопте, али jе коначно положио оружjе у таj бреjку. Ђоковић jе после исцрпљуjуће борбе, много грешака и осцилациjа у игри, пронашао решење у критичним тренуцима, да би у таj бреjку коначно заиграо како уме и заврши посао након два сата и 43 минута игре. Била jе ово 10. Ђоковићева победа над Mонфисом у исто толико међусобних окршаjа.
Прочитајте још:Партизан није успео, нерешено са Лудогорецом…
У осмини финала Роџерс купа у Tоронту српског тенисера поново чека француз, овога пута Жо-Вилфред Цонга, коjи jе раниjе вечерас савладао земљака Жеремиjа Шардиjа са 7:6 (8:6), 6:4. Ни Цонга, 15. на ATП листи, не може да се похвали билансом у досадашњим дуелима са светским броjем jедан, jер jе Ђоковић много успешниjи и тренутно води са 13:5. Mастерс турнир у канадском граду игра се за укупан наградни фонд од 3,76 милиона долара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА