Најновије

КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ: Уједињене Нације легализују тешке дроге!

СВЕТ - Глобална комисија за политику о наркотицима при УН предложила је легализовање дела тешких наркотика и то по принципу да слободан обрт и узгој наркотика буде забрањен, али да тешке дроге буду доступне за куповину као што је то у одређеном броју земаља урађено са марихуаном.
Гудра легалис... (Фото: kodom.com)

Гудра легалис... (Фото: kodom.com)

У овој комисији иначе чланство чине бивши светски лидери, правници, политичари, бизнисмени, па је тако један од чланова и Кофи Анан, бивши генерални секретар УН, који иначе паралелно председава Комитетом за наркотике Западне Африке. Председник Глобалне комисије за политику о наркотицима је бивши бразилски председник, Фернандо Кардозу, наводи руска Правда. У овом документу се истиче да дроге попут крека и дезоморфина треба да остану забрањене, али се тражи да цео низ тешких наркотика буде легалан. Такође, они истичу да тешке дроге не треба да буду доступне деци.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Погледајте како је Шешељ јуче зезао хашког тужиоца!
Документ такође наводи које све дроге су у порасту и чија производња расте у свету, па се тако каже да је од 1980. године до данас четири пута увећана производња опијума, као и да су цене одређених наркотика опале. Цена хероина у Европи је од 1990. године пала за 75%, каже се у документу. Идеја о легализацији наркотика је подржана од стране бивших председника Пољске, Португала, Колумбије, Мексика и Чилеа, као и актуелних председника Колумбије, Гватемале и Уругваја, пише руска Правда. Ово је други по реду документ овог типа који је Глобална комисија за политику о наркотицима при УН израдила од 2011. године. Извор: Правда      

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА